Sepetin Boş! Ürün eklemek için alışverişe başla.
Gri Oversize Ceket

Gri Oversize Ceket

4.499,00₺
Bürümcük Kimono

Bürümcük Kimono

7.299,00₺
Crinkle Çizgili Şort

Crinkle Çizgili Şort

4.199,00₺
  • KOLEKSİYONLAR
  • Mağaza
  • Yeni
  • About Us
  • İstek listesi
  • Kayıt Ol
  • Sepete eklendi

    Sepetin Boş! Ürün eklemek için alışverişe başla.
    Denim Yırtmaçlı Pantolon

    Denim Yırtmaçlı Pantolon

    6.499,00₺
    Kahverengi Üçgen Büstiyer

    Kahverengi Üçgen Büstiyer

    1.999,00₺
    Crinkle Çizgili İp Askılı Elbise

    Crinkle Çizgili İp Askılı Elbise

    3.399,00₺
    Sürdürülebilir Kumaş Türleri

    Yeni Moda Trendleri

    2025

    Sürdürülebilir Kumaş Türleri

    Sürdürülebilirlik ve doğallık, moda sektöründe de yadsınamayacak bir yere sahip artık. Sürdürülebilir modayı oluşturan en önemli etmenlerden birisi ise hiç kuşkusuz ekolojik, doğa dostu kumaşlar. Özellikle giyim sektörünün çevreye verdiği zararı olabildiğince minimize etmeyi amaçlayan sürdürülebilir moda, hem çevreye hem insan sağlığına zararlı kimyasalları daha az kullanmak, su tüketimini azaltmak ve uzun yıllar kullanılabilecek kaliteli kıyafetler üretmeyi temel prensip olarak benimsiyor. Peki, sürdürülebilir modayı desteklemek için alışveriş yaparken elimizi attığımız parçaların doğa dostu olduğuna nasıl karar verebiliriz? Bunun yolu ekolojik kumaşları tanımaktan geçiyor.
     
    O zaman, hadi başlayalım:
     
    1) Pamuk
    Pamuk üretiminde kimyasal ilaçlar ve sentetik katkılar kullanılmadan üretildiği için en doğa dostu kumaş hammaddelerinden bir tanesi. Fabrikasyon pamuğa kıyasla yaklaşık %90 daha az su tükettiği gibi makinesiz hasat ve şeffaf üretim süreçleriyle tüketiciye dürüst bir üretim sunuyor. Sürdürülebilir kumaş üretiminin işçilerine adil davranma, haklarını ve güvenliklerini gözetme gibi etik anlayışları olması da çevreci prensiplerini daha sağlam bir zemine oturtuyor. Solunum problemleri ve alerjik reaksiyonlara meyilli insanlar için çok sağlıklı olan bu kumaş türü cildinizin nefes almasını da kolaylaştırarak dermatolojik problemlerin önüne geçiyor.
     
    2) Kenevir
    Kenevir, üretim aşamasında organik pamuktan da daha az su tüketiyor oluşuyla ve kenevirin karbon negatif özelliği sayesinde atmosferdeki karbondioksiti emişiyle ekolojik kumaşlar arasında öne çıkıyor. Antibakteriyel özelliği sayesinde küflere ve mikroplara karşı oldukça dayanıklı oluşu ve güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyucu etkisiyle de cildimize olan faydaları da göz kamaştırıyor. Özellikle çok sıcak mevsimlerde cildin terleme dengesini sağlayarak nefes almasını kolaylaştırıyor.
     
    3) Lyocell - TENCEL
    Moda sektöründe yeni yeni adını sıkça duymaya başladığımız Liyosel, okaliptüs ağacının selülozundan üretilen yarı sentetik bir kumaş. Üretim sürecinde diğer organik kumaşlar gibi kimyasal ilaçlara ve suya ihtiyaç duymayışı cezbedici olmakla birlikte sadece sürdürülebilir üretim politikaları altında yetişen okaliptüs ağaçlarından üretilebiliyor. Tencel kumaşların sürdürülebilirlik oranı ise %99.5 civarında olduğu için geri dönüşüm konusunda olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.
     
    4) Bambu Keten
    Bambu, tamamen yok edilmeden hasat edildiği için kendi kendisini yenileme konusunda zorlanmayan bir bitkidir. Bu sebeple bambu kumaşlar üretimi sırasında doğaya en az zararı veren ürünler arasında yer alır. Nem tutma gücü ve hava geçirgenliği çok yüksek olan bambu kumaşların sıcak tutma özelliği de düşük olduğu için yaz mevsiminde tercih edilebilir. Üretimi sırasında bambuya ek olarak kimyasal ilaçlar ve katkı maddeleri kullanılan viskoz kumaş yerine bambu keten tercih etmek hem daha çevreci hem de daha sağlıklı olacaktır.
     
     

    Crinkle Çizgili Şort

    Crinkle Çizgili Şort

    4.199,00₺
    Crinkle Çizgili Bluz

    Crinkle Çizgili Bluz

    3.999,00₺
    Daha fazlasını keşfedin ...